0737 52 02 13 office@carsinv.ro

Dupa cum probabil stii, Cars Inv iti poate oferi si servicii de tinichigerie si vopsitorie – iar acestea din urma sunt bazate pe tehnologii noi, precum cea cu azot incalzit. Apoi, este posibil sa stii si ca, pentru o masina, vopsitoria unui service este locul in care aceasta va petrece cea mai mare parte din timpul acordat unei inspectii sau reparatii intr-un service.

In trecut, acest lucru se datora faptului ca vopseaua era efectiv aplicata de mana pe caroseria unei masini. Totusi, in ziua de astazi, timpul indelungat necesar vopsirii se datoreaza, printre altele, si numarului de straturi de vopsea ce trebuie aplicate.

Care este primul tip de strat aplicat pe o masina?

Chiar daca ne-ar placea sa putem face si acest lucru, nu putem aplica chiar primul strat prezent la orice masina din circulatie. Din moment ce coroziunea este un factor extrem de important ce trebuie luat neaparat in considerare, primul strat este rezervat fabricilor ce produc masina – si este aplicat cu mult inainte ca aceasta sa fie asamblata.

O fabrica, prin intermediul unor procedee similare celor folosite intr-o vopsitorie auto, aplica la nivelul caroseriei un strat de zinc. Acesta tine factorii corozivi la distanta si pregateste masina pentru urmatoarele straturi.

O vopsitorie auto chiar nu poate aplica un strat de zinc?

Am mentionat faptul ca nu putem aplica primul strat de pe o caroserie – dar cu siguranta ca putem aplica un strat de zinc, anume un strat de vopsea catodica, cu rol protector pentru masina ta. In urma unui accident, acel prim strat din fabrica este posibil sa fie afectat.

Tocmai de aceea, noi avem responsabilitatea de a reda masinii tale posibilitatea de a se proteja impotriva coroziunii. Un strat de vopsea cu zinc este cea mai buna solutie.

Apoi, dupa zinc, urmeaza direct vopseaua, nu?

Desi multi soferi ar crede acest lucru, nu este asa. Zincul, in primul rand, poate fi afectat de lumina solara directa, chiar daca este acoperit de un strat de vopsea destul de gros. Mai apoi, datorita naturii sale, vopseaua cu zinc poate prezenta unele imperfectiuni dupa aplicare – imperfectiuni care vor fi vizibile si la nivelul unui strat de vopsea aplicat dupa.

Astfel, este necesar un strat de primer – cunoscut ca si strat de sustinere. Acesta, in primul rand, protejeaza stratul de vopsea cu zinc de factorii externi, precum razele solare. Apoi, acesta acopera si imperfectiunile mentionate – dar, cel mai important, creste nivelul de aderenta dintre stratul de vopsea de culoare si metalul caroseriei.

Abia acum se aplica culoarea intr-o vopsitorie auto

Dupa stratul de zinc si de primer, urmeaza stratul cu vopsea de culoare. Dupa cum probabil stii, pretul acestui strat este dat de culoarea pe care vrei ca masina ta sa o aiba – din moment ce acest strat de vopsea este aplicat prin intermediul pigmentilor de culoare, platesti in functie de culoarea si raritatea pigmentului.

In functie de aspectul dorit, stratul de vopsea aplicat mai poate prezenta aluminiu sau anumite materiale sintetice – in cazul unui finish metalic, de exemplu, sau pentru un luciu deosebit.

Nu pleca dintr-o vopsitorie auto fara stratul de lac de protectie!

Chiar daca masina ta are un finish mai mult decat placut, acesteia nu trebuie sa ii lipseasca lacul de protectie. Acesta din urma este singurul lucru care iti mentine finish-ul mentionat in stare perfecta.

Astfel, un strat de lac de protectie protejeaza stratul de vopsea impotriva zgarieturilor mici si pietricelelor ce le pot provoca, printre altele.

De ce se sta atat de mult intr-o vopsitorie auto?

Aplicarea straturilor de vopsea si de protectie pe caroseria unei masini implica existenta unor cuptoare de vopsitorie si a unor camere specializate in care se poate aplica stratul de vopsea in siguranta. Desigur, niciun service auto nu va avea cuptoare pentru toti clientii pe care ii poate avea intr-o zi.

Astfel, intervine statul la coada – dar nu aceasta este problema principala.

Dupa aplicarea unui strat, acesta trebuie lasa sa se usuce pentru a se putea atasa corespunzator de caroserie – pe langa faptul ca aplicarea in sine, realizata in mod corespunzator, dureaza destul de mult.

Daca vrei sa afli mai multe despre procesul de vopsire al unei masini sau daca vrei sa incerci un look nou, te asteptam in centrul Cars Inv – ori ne poti contacta direct, prin email sau la numarul de telefon afisat pe platforma noastra.